Nejlevnější jídlo za patnáct stovek? Herec si zašel ve Varech do restaurace a nestačil se divit!

53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (MFF KV) 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. července 2018 11:30

Do Karlových Varů zavítal i herec Jiří Maryško. Ten se tu mimo jiné zúčastnil besedy k filmu Čertí brko. Když se chtěl najíst v jedné z místních restaurací, nestačil se divit!

Maryško se spolu se ve čtvrtek zúčastnil besedy k nové pohádkové komedii Marka Najbrta Čertí Brko. Na sociálních sítích se pak svěřil se zážitkem, který se mu stal, když se chtěl v jedné z karlovarských restaurací najíst.

„Nechal jsem se usadit ke stolu hotelový restaurace v Karlovejch Varech. Položili přede mě jídelní lístek a bylo zle. To zlato a samet mě mělo varovat. Nejlevnější jídlo za 1.500,- a polívky za osum kil,“ podivoval se herec.

Ani ceny ho ale neodradily a tak se rozhodl „rozšoupnout“. „Dal jsem si srnčí hřbet za 2.500, abych zachoval tvář, to je jasný. A víno k tomu, ať jsem grand!“ popisoval Maryško.

A jídlo si náležitě užil! „Každý sousto jsem poprvý v životě žvejkal 32x, jak to raděj příručky zdravý výživy. Nakonec přinesli účet - čtyři kila i s vínem. Ty cifry v závorce nebyly v korunách, ale kilojoulech,“ vysvětloval herec.

Témata: Jiří Maryško Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)