Morbidní vášeň Igora Bareše: Domů si nosí opravdu nechutné věci!

Igor Bareš v titulní roli hry NdB Je třeba zabít Sekala. 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. července 2018 9:54

Lidé jsou schopni sbírat téměř cokoliv. Hodně bizarní zálibu má například herec Igor Bareš (52). Domů si nosí opravdu nechutné věci!

Oblíbený herec magazínu Sedmička přiznal, že si z hrobů slavných osobností i zcela neznámých lidí často vozí nejrůznější drobnosti. Ty si pak schovává na své chalupě na Českolipsku!

Bareš přiznal, že má velkou slabost pro hřbitovy. Na své chalupě má sbírku drobností. „Třeba od hrobu autora České mše vánoční Jakuba Jana Ryby v Rožmitále pod Třemšínem jsem si přivezl větvičku ze stromku, který roste těsně vedle něj," popsal herec.

Z místa posledního odpočinku spisovatele Jaroslava Haška v Lipnici nad Sázavou si herec odvezl kousek hlíny a od hrobu nejslavnějšího českého loutkáře Matěje Kopeckého z Týna nad Vltavou si zase dovezl kousek omítky.

V jeho sbírce nechybí ani skutečná lidská kost! „Byli jsme v Mnichově Hradišti a večer jsme šli na procházku kolem tamního kostela, u kterého byl kdysi hřbitov. Oni ho sice zrušili a ostatky přemístili do místní kostnice, ale když jsem to místo obcházel, našel jsem skutečnou lidskou pažní kost,“ vysvětlil.

To, že skutečně patřila člověku, podle něj potvrdila i jeho příbuzná, která pracuje jako patoložka.

Témata: Igor Bareš