Manžel Vondráčkové podává trestní oznámení pro zábavu, tvrdil starosta. Michal se naštval a podal další oznámení

Vondráčková, Helena 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. července 2018 19:41

Starosta obce Dolní Studénka prohlásil, že manžel zpěvačky Heleny Vondráčkové Martin Michal podává trestní oznámení pro zábavu. A reakce Michala? Podal na něj trestní oznámení!

Vše začalo sporem kvůli zrušenému koncertu na obecním hudebním festivalu mezi starostou obce Dolní Studénky na Šumpersku a agenturou zajišťující vystoupení Heleny Vondráčkové.

„Mohu potvrdit, že Martin Michal podal trestní oznámení na starostu Radima Sršně pro podezření z trestného činu pomluvy, a to za jeho výrok, že pan Michal ‚chodí pravidelně podávat trestní oznámení na kde koho‘ a vyjádření v tom smyslu, že to dělá jako hobby,“ cituje server iDnes.cz PR manažera zpěvačky Luboše Procházku.

A co přesně Sršeň vlastně řekl? Starosta nedávno vydal tiskové prohlášení, ve kterém reagoval na prohlášení managementu Vondráčkové o podání trestního oznámení kvůli zrušenému koncertu.

„Situaci považujeme za smutnou a mrzí nás. Ovšem na základě rešerší v médiích vnímáme skutečnost tak, že jako normální lidé chodí pravidelně do kostela nebo do posilovny, agentura MM vlastněná manželem Heleny Vondráčkové Martinem Michalem chodí pravidelně podávat trestní oznámení na kde koho,“ okomentoval jednání agentury a manžela Vondráčkové v polovině června Sršeň.

Účast zpěvačky zrušila agentura kvůli tomu, že se obec a samotný starosta údajně dopustili klamavé propagace na tradiční festival Hudba bez hranic. Na něm měla vystoupit nejen Vondráčková, ale i zpěvák Václav Neckář. Podle managementu zpěvačky z plakátu nebylo dostatečně jasné, že oba umělci vystoupí zvlášť a že tedy nejde o společný koncert. Nelíbilo se mu ani to, že internetové stránky obce akci prezentovaly jako „Koncert Helena Vondráčková a Václav Neckář“.

Komunikace mezi jednatelem agentury MM a starostou nakonec skočila podáním trestního oznámení na starostu Sršně kvůli údajnému klamání spotřebitele, poškozování cizích práva dokonce i vydírání. Podle Michala kvůli tomu, že Sršeň pohrozil medializováním celé záležitosti.

Sršeň na sociálních sítích dodal, že „kroky Agentury MM Praha, za niž jedná pan Martin Michal, pokládá za naprosto bezdůvodné a absurdní“. Prozradil také, co dle jeho mínění agenturu opravdu vytočilo. „Po neustálých připomínkách jsem neudržel roli diplomata a prohlásil, že my na vesnici jsme zvyklí pracovat pro lidi a neřešit žabomyší spory Pražáků, že u nás na venkově život vypadá trochu jinak. Tímto se omlouvám všem Pražákům, kteří mají rádi venkov a Moravu,“ dodal starosta.

Témata: Helena Vondráčková martin michal trestní oznámení