Jaromír Hanzlík: Kvůli zakázané lásce přišel o velkou roli!

Jaromír Hanzlík

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

3. července 2018 20:16 | Aktualizováno: 4. července 2018 16:48

Od doby, kdy měl premiéru legendární sci-fi seriál Návštěvníci, uplynulo už 35 let. Herečka Dagmar Patrasová, která si v něm zahrála Káťu Jandovou, teď prozradila, že herecké obsazení seriálu mohlo být úplně jiné!

Patrasová po letech pro magazín Sedmička práskla, že jednu z hlavních a dost zásadních postav - doktora Michala Nolla – měl původně hrát herec Jaromír Hanzlík (70). Problém ale byl v tom, že však v Návštěvnících účinkoval jeho sok v lásce Vlastimil Brodský (†81). A Hanzlík tak musel být přeobsazen!

Hanzlík se do Jany Brejchové zakoukal při natáčení legendárního muzikálu Noc na Karlštejně. Od té doby ji začal uhánět. A to i přesto, že v té době byli s Brodským přátelé a dokonce spolu sdíleli divadelní šatnu. Hanzlík manžele často navštěvoval v jejich bytě, oči měl ale jen pro krásnou herečku.

Po čase se situace změnila, Brejchová se s Brodským v roce 1975 rozvedla a začala žít s Hanzlíkem. Kdyby mu tolik nezamotala hlavu, všechno mohlo být jinak. Jenže lásce člověk neporučí – a tak se musel Hanzlík smířit s tím, že o roli přišel. O poměru Brejchové a Hanzlíka ještě před rozvodem věděl v herecké branži téměř každý - včetně jejího muže. Brodský manželčinu zradu velmi těžce snášel a lámalo mu to srdce o to víc, že mu Jana byla nevěrná s kolegou z práce, se kterým se téměř každý den potkával. 

Když se tedy Brodský dozvěděl, že by se měl s Hanzlíkem postavit před kameru v nově plánovaném sci-fi seriálu v německé koprodukci, začal si diktovat podmínky. Tou hlavní bylo, že si režisér si musel vybrat - buď tam bude hrát on, nebo Hanzlík.

Témata: Jaromír Hanzlík Vlastimil Brodský Jana Brejchová