Hrůza hrdinou! Hudebník zastavil útočníka, který bezdůvodně napadal i děti

Michal Hrůza

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. dubna 2023 12:02

Lidem dobře známého hrdinu má případ, kterým se od pondělí zabývá pražská policie. Jde o napadení několika lidí v Dejvicích. Pachatel zaútočil i na několik dětí, zpacifikoval ho známý muzikant Michal Hrůza.

Kriminalisté o případu z pondělního večera informovali dnes, snaží se totiž najít další poškozené. Třiadvacetiletý muž podle strážců zákona bezdůvodně napadl ve Verdunské, Bubenečské, Raisově ulici a na dětském hřišti na Puškinově náměstí v Praze 6 pět dospělých žen a dvě děti, kdy jednomu z nich bylo teprve 9 let.

"Útočník k těmto poškozeným, které se navzájem neznali, a útoky proběhly na různých místech, přistoupil a udeřil je pěstí do obličeje. Tohoto podezřelého na místě zadržel manžel jedné z poškozených a následně ho předal přivolaným strážníkům a policistům, kteří přijeli na místo," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle informací serveru novinky.cz zpacifikoval pachatele zpěvák Michal Hrůza. "Dnešní doba je pro někoho taková podivně napjatá... včera jsem se rozhodl, že jednoduše budu dělat dobré skutky. Je to zvláštně osvěžující... prostě mi to udělalo radost," napsal v úterý na facebooku.

Útočník zatím skončil v psychiatrické léčebně, je podezřelý ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Hrozí mu tak potenciálně až 5 let vězení. Některé z poškozených žen musely na neschopenku.

"Kriminalisté zjistili, že minimálně v jednom případě byla takto napadena i jedna zatím neztotožněná holčička, kterou bychom nyní potřebovali kontaktovat. Jestliže ji někdo zná nebo se třeba někomu svěřila o tomto napadení, ať se nám ozve na linku 158. Prosím, ať se ozvou i další případní poškození nebo svědci," dodal Daněk.

Témata: Michal Hrůza (zpěvák) Policie ČR krimi Praha