Žilková obrátila: Půjdu v druhém kole volit, řekla a prozradila svůj výběr!

Veronika Žilková 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. ledna 2023 13:43

Velké rozpory panují v rodině Veroniky Žilkové kvůli politice. Ačkoliv její stále právoplatný manžel Martin Stropnický působil v hnutí ANO, jeho prezidentský kandidát Andrej Babiš se jí evidentně nelíbí. Její dcera Agáta Hanychová ho ovšem volí.

Žilková byla v týmu podporovatelů bývalé univerzitní rektorky Danuše Nerudové, která skončila v prvním kole na třetím místě a následně výrazně podpořila Petra Pavla. S ním dokonce objíždí zemi v rámci kampaně.

Populární herečka ale původně deklarovala, že si z finalistů prezidentské volby nevybere ani jednoho. Vadila jí komunistická minulost obou uchazečů o Pražský hrad. Nakonec ale změnila názor.

"Po včerejší TV debatě jsem se rozhodla jít volit i do druhého kola, i když po prohře Danuše jsem nechtěla. Musíme zvolit toho moudřejšího vrchního velitele vojsk ČR. Budu volit generála Petra Pavla," vzkázala Žilková v pondělí na instagramu.

Jinou preferenci než Hanychová má zřejmě i její partner Jaromír Soukup, který před zvolením Babiše prezidentem varoval už před prvním kolem. V reakci na nedělní duel v ČT pak konstatoval, že expremiér byl "pravděpodobně po lobotomii".

Témata: Veronika Žilková Petr Pavel Agáta Hanychová Jaromír Soukup (podnikatel moderátor) Andrej Babiš