Přítel Rolins Pavel Nedvěd: Po loučení přišel krutý trest!

Dara Rolins a Pavel Nedvěd. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. ledna 2023 12:16

Pavlu Nedvědovi se v posledních měsících výrazně změnil život nejen po osobní, ale i pracovní stránce. Partner zpěvačky Dary Rolins si vyslechl trest za své působení ve fotbale. Čím se provinil?

Nedvěd se před několika dny rozloučil s Juventusem, kde působil nejprve jako hráč a donedávna také jako funkcionář. "Když jsem přišel v roce 2001, dokázal jsem tomuhle klubu porozumět díky ředitelům a spoluhráčům. Bylo mi ctí reprezentovat Juventus na hřišti i mimo něj," poznamenal.

Bývalý reprezentační kapitán dodal, že se v Itálii hodně naučil. "Jsem opravdu hrdý, že jsem mohl být viceprezidentem. Nikdy bych tuhle práci nemohl dělat bez vášně a lásky. To jsem cítil od svého prvního dne v Turíně až do dneška," uvedl. 

Klubu ovšem způsobil i potíže. Juventus přišel v probíhajícím ročníku Serie A o 15 bodů kvůli finančním podvodům při přestupech hráčů. Sám Nedvěd dostal osmiměsíční zákaz působení ve fotbale. 

Spolu s Nedvědem byli potrestáni i další někdejší činovníci "Staré dámy". Vedení bylo obviněno, že v letech 2018 až 2020 si z přestupů fotbalistů bralo protiprávní provize a investorům vykazovalo falešné zisky. Stejnému obvinění čelil klub už loni, kdy však byl zproštěn viny.

Témata: Pavel Nedvěd