Co princ Harry napsal ve své knize si budou moci přečíst i Češi! Kdy u nás vyjde?

Kniha prince Harryho

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. ledna 2023 18:24

Kniha britského prince Harryho s názvem Spare vyjde v květnu v českém překladu pod názvem Náhradník. Vydá ji nakladatelství Práh v nákladu 50.000 výtisků.

Ostře sledovaná autobiografie ve světě láme žebříčky prodejů. Zapsala se i do Guinnessovy knihy rekordů jako nejrychleji prodávaná non-fiction kniha všech dob. Ve Velké Británii, USA a Kanadě se za 24 hodin prodalo 1,43 milionu výtisků.

Osmatřicetiletý syn britského krále Karla III. se v knize dotýká vážnějších témat, třeba svých zkušeností z války v Afghánistánu, ale i dospívání v královské rodině a svému mládí, včetně toho jak přišel o panictví nebo kde si nakupoval oblečení.

Hlavním tématem pamětí o 410 stranách je odhalení konfliktů a sporů uvnitř královských paláců. Harry popisuje, jak svého otce přemlouval, aby se po smrti princezny Diany, své matky, podruhé neženil, a jak mu její úmrtí způsobilo několik let trvající trauma, které ho částečně přivedlo k psychedelickým drogám.

Když se Harry, vévoda ze Sussexu, oženil s americkou herečkou Meghan Markleovou, značně podle něj utrpěl vztah s jeho bratrem Williamem, nyní následníkem trůnu.

Témata: Princ Harry