Jiřina Bohdalová: Síly odcházejí, tělo neposlouchá, smutně konstatuje její kamarád!

Jiřina Bohdalová (Foto: Petr Hloušek) 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. ledna 2023 10:00

Česko o víkendu žilo prezidentskou volbou, ještě před ní ale zarezonovala zpráva o přerušení kariéry legendární herečky Jiřiny Bohdalové, která letos oslaví 92. narozeniny. Jak na tom tedy vlastně je?

Bohdalová v uplynulém týdnu oznámila, že i kvůli doporučení lékařů se už v této divadelní sezóně neobjeví na jevišti. Taková zpráva pochopitelně mohla její fanoušky vyděsit, zvlášť po zdravotních problémech v závěru loňského roku.

Jak na tom vlastně je, prozradil její spolupracovník Zdeněk Zelenka. "V těchto letech, když má problémy s chůzí, dlouho také ležela na posteli, takže svalstvo je ochablé, tak je to složitější," sdělil serveru extra.cz.

Režisér ale lidi ujistil, že slavná herečka pořád něco dělá. "Čte, sleduje televizi a věnuje se návštěvám," uvedl s tím, že jejich cílem je udržet ji v dobré náladě, což se prý také daří. 

"Fyzicky je to horší. Je to nešťastné, že se jí to s tím obratlem přihodilo. Když ve vyšším věku ulehnete, pak rychle odcházejí síly," poznamenal Zelenka. "Tělo už neposlouchá tak, jak poslouchalo ve třiceti," dodal.

Témata: Jiřina Bohdalová Zdeněk Zelenka (režisér)