David Stypka (†41): Farna dojemně popsala, jak jeho písně žijí svým životem!

David Stypka na fotografii Ewy Farne. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. ledna 2023 15:43

Na Ostravsku si v úterý připomněli zesnulého hudebníka Davida Stypku, jemuž vzdal poctu vyprodaný sál ostravské Auly Gong. Nechyběla u toho Ewa Farna, jeho velká kamarádka. Co měla po koncertě na srdci?

Zřejmě největším Stypkovým hitem byl duet Dobré ráno, milá právě s Ewou Farnou, která ve dnech, kdy uplynuly dva roky od úmrtí jejího charismatického kolegy, poděkovala a zveřejnila "esemeskovou" konverzaci z doby krátce před jeho odchodem.

Hudebník jí tehdy napsal, že leží s oboustranným zápalem plic na covidové JIPce. "Ty to nemáš jednoduchý," napsala mu zpěvačka, přičemž on neztrácel optimismus. "Už je to o vidle lepší než včera," reagoval.

Farna tak nemohla chybět na úterním vzpomínkovém koncertu. "Ty řeči, že tu po Vás zbude hudba, jsem nikdy nebrala moc vážně. Je tolik muziky a žijeme v době pomíjivé, kdy i dva měsíce stará písnička je přesně 'stará písnička'. Davidovy písně ale fakt pořád zanechávají stopu a zasahují více a více lidí," napsala po vystoupení na instagramu.

"David vyprodal dvakrát Gong. A my mohli zpívat jeho písně. A já ho tam najednou v místnosti strašně cítila, těžko se to popisuje. Byl všude kolem nás i v nás. Děkuju všem, kteří šíří jedinečnost Davida a jeho tvorby," dodala Farna. 

Témata: David Stypka Ewa Farna