Kozub mrhá svým talentem? Komik dostává další výtky, nabízejí mu cestu do Osvětimi!

Štěpán Kozub

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. ledna 2023 9:59

Až s několikadenním odstupem se objevují kritické reakce na vystoupení Štěpána Kozuba v O2 areně. Po Židovském muzeu v Praze se ozvala také Federace židovských obcí v ČR, podle které by herec a komik měl své schopnosti využívat lépe.

Podle ředitele Židovského muzea v Praze Lea Pavláta herec a komik ve svém vystoupení "recykloval jako zábavnou historku výsměšný pošklebek, který původně hanobil oběti šoa a v němž jen Židy nahradil Romy, rovněž oběti holokaustu".

Pavlát vyjádřil jménem muzea odpor k takovému cynismu. "Smích početného publika po nestoudném znevážení umučených nebyl jen přitakáním zraňující otrlosti Štěpána Kozuba, ale i dokladem mravní pokleslosti obecnějšího dosahu," napsal. 

Herci a komikovi v úterý napsala také Federace židovských obcí ČR. "Věříme, že Váš talent a schopnosti jste schopen využívat mnohem lépe," uvedl její předseda Petr Papoušek.

Kozuba pozval na prohlídku Památníku českých a moravských obětí šoa v rámci Židovského muzea v Praue, Památníku holokaustu Romů a Sintů na Moravě nebo Terezína.

"Můžeme Vám rovněž zprostředkovat cestu do Osvětimi, ale předpokládáme, že to nebude nutné," dodal Papoušek.

Témata: Štěpán Kozub