Fanoušci nezapomněli! Ostrava vzdala poctu Davidu Stypkovi

David Stypka

Autor: ČTK

10. ledna 2023 21:41

Vyprodaný sál ostravské Auly Gong vzdal poctu Davidu Stypkovi. Zpěvák a držitel několika Cen Anděl v lednu před dvěma lety zemřel, bylo mu jedenačtyřicei let.

Jeho písně dnes za doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava a kapely Bandjeez zazpívali Ewa Farna, Kateřina Marie Tichá a Mirai Navrátil. Ke všem Stypku poutalo nejen hudební přátelství.

David Stypka byl rodák z Dobré na Frýdecko-Místecku. Zpěvák, kytarista a textař byl známý svým vystupováním s kapelou Bandjeez, která vznikla v roce 2011. Debutové album nazvané Čaruj kapela vydala v roce 2014. Stypka následně získal řadu hudebních ocenění, včetně cen Anděl nebo regionálních kulturních Cen Jantar. Stypka zemřel 10. ledna 2021. Podlehl dlouhodobé nemoci, kterou zkomplikovalo onemocnění covid-19.

Průřez jeho tvorbou tvořil dnešní repertoár. Celkem se do něj dostalo 18 písní. Od skladby Čaruj z debutové desky až po píseň Farmářům z desky Dýchej. Ta vyšla v roce 2021 několik měsíců po zpěvákově smrti. V programu koncertu je i hit Dobré ráno milá, který David Stypka nazpíval s Ewou Farnou.

Témata: David Stypka