Václav Jelínek ze skupiny Lunetic: Policie došla k závěru v případu tragické nehody!

Václav Jelínek (vpravo) se členy kapely Lunetic. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. ledna 2023 19:50

Květnové dopravní nehody na D10, kterou nepřežil muž přebíhající dálnici, se zúčastnil také člen kapely Lunetic Václav Jelínek. Zdálo se, že je v pěkném maléru. Policie v těchto dnech prozradila, jak s vyšetřováním události pokročila.

K nehodě došlo krátce před jedenáctou hodinou večer na 44. kilometru ve směru na Turnov. Muž přebíhal dálnici od středových svodidel, když jej srazilo projíždějící osobní vozidlo Honda, které v důsledku střetu tělo chodce odhodilo na další projíždějící vůz značky Mercedes.

Z policejní zprávy vyplývá, že Mercedes řídila žena, zatímco Hondu muž - podle všeho Jelínek. Oba zastavili svá vozidla, přičemž on poskytl sraženému muži první pomoc, ten i tak vážným zraněním podlehl. 

Účastníci nehody se poté podrobili orientační dechové zkoušce. "U řidičky vyšla negativně, řidič opakovaně nadýchal hodnotu 0,38 a 0,33 promile alkoholu. Sám rovněž podstoupil další lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve)," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Kriminalisté proto zahájili úkony trestního řízení pro možné podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Součástí šetření bylo i zjištění hladiny etanolu v krvi řidiče, který nadýchal. Analýza prokázala výsledek 0,16, což je hodnota neprůkazná. Policie proto případ odložila.

Témata: skupina Lunetic Policie ČR Dopravní nehody