Rodina Josefa Laufera truchlí: Po smrti Greifové odhalila parte

Irena Greifová (vlevo) s manželem Josefem Lauferem.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. prosince 2022 11:21

Českem oběhla pouhý den před Štědrým dnem jedna velmi smutná zpráva. Ve věku 83 let zemřela kostýmní výtvarnice Irena Greifová, manželka zpěváka Josefa Laufera.

Rodina se tak ponořila do smutku a čekají ji pochopitelně smutné povinnosti. Kdo je má na starost, není zcela jasné. Nic se každopádně nezměnilo na tom, že Laufer leží v umělém spánku v jedné z pražských nemocnic.

Podle informací serveru extra.cz, který se dostal k parte, proběhne poslední rozloučení mezi Vánoci a Novým rokem. Smuteční hosté se sejdou ve čtvrtek 29. prosince v obřadní síni krematoria v Motole. 

Greifová se narodila v dubnu 1939 ve slovenských Michalovcích a od 60. let navrhovala kostýmy pro řadu filmů, seriálů a divadelních inscenací. Podílela se například na filmech Petrolejové lampy, Morgiana, Noc na Karlštejně, Tajemství hradu v Karpatech, Tři veteráni nebo Deváté srdce.

Věnovala se také divadlu a kostýmy navrhovala například pro Činoherní divadlo v Ústí nad Labem, pražské Národní divadlo či Hudební divadlo Karlín.

Témata: Irena Greifová Josef Laufer