Tři oříšky pro Popelku a úspěch, který nikdo nečekal: Jak ho ovlivnilo jedno těhotenství?

Libuše Šafránková v pohádce Tři oříšky pro Popelku.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. prosince 2022 14:58

Tři oříšky pro Popelku neodmyslitelně patří k Vánocům, jinak tomu nebude ani letos. Fenomenální úspěch zaznamenali i díky ústřední dvojici, kterou ztvárnili herečtí kolegové Pavel Trávníček a Libuše Šafránková.

Aktuálně zdravotně indisponovaný Trávníček před lety v rozhlasovém pořadu Xaver a host přiznal, že až takový úspěch Tří oříšků nečekal. "Nikdo si nedovedl představit, že by film mohl mít takovou životnost. My jsme ale natáčeli s takovou chutí, že to na filmu musí být znát," konstatoval.

"Myslím si, že všichni z těch, co ještě žijí, tomu stále nemůžou uvěřit," dodal oblíbený herec. Bohužel, Šafránková loni zemřela. Pravdou je, že původně v pohádce ani neměla hrát.

Režisér Václav Vorlíček si totiž nejprve vyhlédl Janu Preissovou, jenže ta otěhotněla. Nakonec mu do oka padla Šafránková, která ale váhala. Dávala totiž přednost přípravě inscenace v Činoherním klubu.

Roli přijala až poté, co ji kolega Jan Kačer údajně vyprovokoval slovy, že v tomto divadle už skoro nikdo nemůže točit, a tak by si to ona měla užít.

Témata: pohádka Tři oříšky pro popelku Pavel Trávníček Libuše Šafránková