Pohřeb Gabriely Vránové: Velké komplikace! Kdo z rodiny nepřijde?

Gabriela Vránová 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

22. června 2018 6:19

Už dnes se uskuteční poslední rozloučení s herečkou Gabrielou Vránovou. Herečka zemřela v sobotu 16. června na selhání ledvin po boji s rakovinou tlustého střeva. Poslední sbohem jí přijde vzdát nejen její rodina, ale i přátelé, kolegové a široká veřejnost!

Poslední rozloučení s nezapomenutelnou herečkou se uskuteční od 10:00 do 12:00 v hledišti Divadla na Vinohradech. Právě tam Vránová strávila velký kus svého života. Od 12:30 pak v nedalekém kostele sv.Ludmily na Náměstí míru.

Už teď je ale jasné, že jeden z členů její rodiny nedorazí. Švagr Vránové Jaroslav Kepka, který se proslavil především hlavní rolí v pohádce Rumplcimprcampr, na pohřeb nepřijde. „Bohužel nechodím, Už přes půl roku jsem upoutaný na lůžko," přiznal Blesku herec.

Přitom to byl právě on, kdo dal Vránovou a svého bratra Jiřího (80) dohromady! V roce 1966 totiž Gabriela hrála v divadle na Silvestra i na Nový rok, a tak se nedostala domů za rodinou na Moravu.

Jaroslav Kepka ji proto pozval k sobě domů, kde se seznámila se svou životní láskou. Dvojice se zamilovala a za dva roky se vzala. Letos oslavili padesáté výročí.

S Vránovou se naopak rozloučí její sestra, který přiletí ze San Franciska. 

Smuteční řeč pronese Simona Postlerová, za žáky z konzervatoře promluví Zlata Adamovská. Hudbu bude mít na starosti známý houslista Jaroslav Svěcený a klavírista Emil Viklický, se kterým Vránová často spolupracovala, uvedl server Aha. 

Témata: Gabriela Vránová