Michal Ambrož (†68): Chystá se velkolepá hudební rozlučka s rockerem!

Michal Ambrož

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. prosince 2022 16:00

Českou kulturní scénu letos zasáhl odchod řady výjimečných osobností, mimo jiné ve věku 68 let zemřel rocker Michal Ambrož. Oficiální poslední rozloučení s ním už proběhlo, chystá se ale i velkolepá hudební rozlučka.

Původní letní koncert Jasné páky v Ledárnách Braník se nakonec uskuteční 10. ledna 2023 ve Velkém sále Lucerny. A vzhledem k nedávnému úmrtí jednoho z frontmanů Michala Ambrože bude vzpomínkou na tohoto výjimečného hudebníka. Večer pojmenovaný Od začátku do konce (Michal Ambrož 1954 - 2022) zahájí Hudba Praha, kterou doprovodí mnoho Michalových hudebních přátel. Následovat bude Jasná Páka s plnohodnotným koncertem.

„Naposledy jsme s Michalem hráli 21. srpna na akci Never more 68 na pražském Výstavišti. Pak už byl v nemocnici, ze které nám volal, abychom v Ledárnách určitě hráli a poslali Putina a Covid do prdele. Kvůli onemocnění Davida Kollera se však koncert nakonec přesouval. Nejprve do Lucerna Music Baru a po Michalově úmrtí jsme se rozhodli pro velkou Lucernu,“ popisuje kapelník Michalovy Hudby Praha a kytarista Jasné Páky Radovan Jelínek.

Vstupenky z Ledáren i Lucerna Music Baru podle něj zůstávají v platnosti a není zapotřebí je měnit. Vstupenky na 10. 1. 2023 do Velkého sálu jsou v prodeji na GoOut.cz.

Podle Jelínka lidé na koncertě, který začne v 19 hodin, uvidí a uslyší Hudbu Praha se zpěváky, kteří byli Michalovými přáteli. Za mikrofonem se budou střídat například Márdi z Vypsané Fixy, nedávná zpěvačka Hudby Praha Markéta Foukalová nebo saxofonista a zpěvák Karel Malík a další. „Některé skladby si rozdělily i současné zpěvačky Hudby Praha Veronika Vítová a Tereza Kopáčková. Na playlistu bude průřez písničkami Hudby Praha i Divokýho srdce, tedy Michalova bočního projektu, včetně hitů jako Srdeční příběh, Máma, táta nebo Časy zlý,“ vyjmenovává Jelínek.

Navazující koncert Jasné Páky bude bez hostujících zpěváků, protože v kapele působí několik frontmanů, včetně Davida Kollera, Petra Váši nebo Michala Pelanta. Jedinou výjimkou bude zpěvák Michal Prokop, který zazpívá jednu píseň společně s Davidem Kollerem.

Témata: Michal Ambrož