Češi na Google a svět celebrit: Hledala se Zagorová, Abrhám či Devadesátky!

Hana Zagorová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. prosince 2022 15:05

I Češi k vyhledávání na internetu ve velkém používají Google. Jaké byly trendy v letošním roce? O svět celebrit a popkultury byl velký zájem, bohužel i v souvislosti s úmrtím některých známých osobností.

V letošním roce Češi nejčastěji vzpomínali na zesnulou zpěvačku Hanu Zagorovou, americkou herečku Anne Heche, která zemřela při tragické nehodě, a (nejen) legendárního číšníka z filmu Vrchní, prchni! herce Josefa Abrháma.

Češi spolu se zbytkem světa také oplakávali nejdéle vládnoucí královnu Velké Británie Alžbětu II., jejíž šedesát let trvající éra panování se letos završila.

Do žebříčku TOP 10 trendů roku 2022 se probojovala i česká reality show Survivor či seriál Devadesátky popisující nejslavnější kriminální případy divokých devadesátých let v Česku. Před informacemi z války utíkali Češi i k jiným seriálům a televizním show.

Diváky zaujaly reality show Like House 3, Love Island a Peče celá země. Bodovaly ale také pořady inspirované českou historií, například závěrečný díl pětidílné série Marie Terezie o životě habsburské císařovny a velkofilm Jan Žižka o nikdy neporaženém vojevůdci.

Témata: Google Hana Zagorová Josef Abrhám Devadesátky (seriál) Survivor Love Island Soutěž Peče celá země