Tajemství staré 27 let? Helena Růžičková zastavila natáčení filmu Slunce seno!

Helena Růžičková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. června 2018 17:03

Vesnická trilogie Slunce seno patří ke klenotům českého filmu nejen díky režii Zdeňka Trošky, ale zejména díky nezapomenutelné herečce Heleně Růžičkové. I dnes, po 27 letech od uvedení posledního filmu, se ale dozvídáme nová tajemství z natáčení.

Na natáčení zavzpomínal herec Martin Dejdar, který si zahrál v posledním díle trilogie Slunce, seno, erotika. Pro Aha! pro ženy popsal, jak Růžičková dokázala zastavit nejen samotné natáčení, ale i život na italské pláži.

"Jeden z největších zážitků byl, když se Helena Růžičková se synem Jirkou rozběhli na pláži do moře, které milovali, a potom vylezli ven a lehli si na záda na písek," uvedl

"Všichni ti Italové si je fotili, děti po nich lezly jako po klouzačkách, prostě se zastavilo natáčení i život na pláži," dodal.

Sám Dejdar přitom ví o životě na prosluněných plážích své. S rodinou se totiž odstěhoval na Floridu, odkud byl nucen se kvůli finančním problémům vrátit do Čech! "Finančně to tam pro nás bylo dost náročné," přiznal Blesku.

"Náklady na školné a na život celkově jsou tam opravdu vysoké. A ve chvíli, kdy nevyděláváte v místní měně, musíte si všechny ceny vynásobit zhruba pětadvaceti," dodal Dejdar.

Podle něj by byla situace jiná, kdyby měl práci tam. "Mohl by tam žít nastálo, ale já měl práci tady, a i když jsem nevydělával špatně, v přepočtu na dolary jsem byl úplně jinde než domorodci," posteskl si.

Témata: Helena Růžičková Martin Dejdar