Zásadní životní změna? Lenka Dusilová ji představí už za týden!

Lenka Dusilová koncertuje

Autor: ČTK

1. prosince 2022 20:43

Zpěvačka a skladatelka Lenka Dusilová představí na koncertu 8. prosince v pražském Paláci Akropolis svou novou kapelu. Speciálně pro tento koncert si pozvala videomakerku Lindu Arbanovou, která vystoupení doprovodí svými vizuály.

Jako host zahraje trumpetista Oskar Török. Na programu budou písně z úspěšného alba Řeka i starší skladby, které Dusilová dlouho nehrála. V kapele Dusilové hrají kytarista Igor Ochepovský, klávesista Jan Aleš, basista Ondřej Hauser a bubeník Michal Daněk.

Na loňských hudebních cenách České hudební akademie Anděl Dusilová proměnila s albem Řeka tři ze čtyř nominací. Uspěla v kategoriích Album, Sólová interpretka a Skladba, kterou ovládla díky písni Vlákna.

Dusilová patří k nejvýraznějším osobnostem domácí hudby. Vystupovala se skupinou Sluníčko, v letech 1994 až 1997 zpívala se skupinami Lucie a Pusa a v roce 2003 spolupracovala s Čechomorem na albu Proměny. V roce 2007 absolvovala turné po USA, kde si zahrála i společně s ikonou moderního country Emmylou Harrisovou, na české scéně spolupracovala s hudebníky z postjazzového Vertigo Quintetu nebo se skupinou Eternal Seekers.

Témata: Lenka Dusilová (zpěvačka)