David Koller: Nový singl, videoklip i album!

David Koller

Autor: stars24.cz, ČTK

30. listopadu 2022 21:42

Zpěvák, skladatel a bubeník David Koller představil nový digitální singl se skladbou Spokojená. Autorem textu je stejně jako v případě jeho předchozích skladeb Planeta bez paměti a Vězeňkyně básník a spisovatel Jáchym Topol. K písni vznikl i videoklip, jeho režie se ujal Ondřej Drábek.

Skladba Spokojená se společně s rozpracovanými skladbami stane součástí chystaného Kollerova alba. Jeho vydání je plánováno na jaro 2023. ČTK o tom za tvůrce informovala Kateřina Králová.

"My už spolu delší dobu spolupracujeme. Bývá to tak, že mu napíšu e-mail, popíšu jednoduše, co bych potřeboval, a on mi skoro okamžitě pošle text nebo rovnou dva i tři," uvedl Koller ke spolupráci s Topolem. "Vlastně s nadsázkou řečeno, jde o takovou skoro 'rodinnou' spolupráci, neboť třeba text k písni Pouta napsala jeho přítelkyně Barbora Hanková," dodal.

Hudební stránky písně Spokojená se ujali slovenští producenti ze studia Lavagance Marek Rakovický a Oliver Fillner. "Celkem mi ji změnili, vyhodili některé moje tracky a vymysleli nový leitmotiv, tak jsem je přizval k autorství. Dopředu se, myslím, nedá poznat, zda ta či ona píseň bude hit, ale to hledání nových nápadů, postupů či zvuků je strašně vzrušující," podotkl Koller.

Známý hudebník a člen skupiny Lucie před časem vydal sběratelské vinylové EP se čtyřmi písničkami My se vám ozveme, Planeta bez paměti, Pouta a Vězeňkyně. Každá ze skladeb dostala svou originální klipovou podobu. Nyní v tradici pokračuje a po skladbě Není o čem vydává novinku Spokojená, která se stane součástí chystaného alba. Následně Koller se svou skupinou Kollerband v pátek 3. března 2023 vyrazí na koncertní turné. Jeho první zastávkou bude plzeňský kulturní prostor DEPO2015.

Témata: David Koller