Olga Lounová vyráží dech: Po porodu odešla domů, z placenty si udělala obraz

Olga Lounová s dcerou Arianne 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. listopadu 2022 17:16

V posledních letech se roztrhl pytel s "moderními" způsoby porodu a zpracováním placenty. Na současnou vlnu se vrhla i Olga Lounová, která nejen že byla doma už pár hodin po porodu, ale jak se následně ukázalo, i ona měla s placentou své plány.

Olga Lounová se v 41 letech poprvé stala maminkou. S partnerem Honzou přivítali na světě dceru Arianne, která měla po porodu 50 centimetrů a něco přes tři kilogramy.

"Zazněla pro mě ta nejkrásnější árie na světě a to z Tvých maličkých úst. Vítej Arianne. Vítej do našich srdcí, kam jsi patřila odjakživa. Vítej do rodiny," uvedla Lounová po porodu s tím, že dcera má 50 cm a něco málo přes tři kila. 

"Nemohla jsem se dočkat, až Tě budu držet v náručí a přesto mi došla slova, když se tak stalo. Jsi zázrakem, darem a nekonečnou láskou. Ty moje holčičko milovaná, udělala jsi mě maminkou a já si jen přeju, ať jsi ta nejšťastnější bytost ve Vesmíru," pokračovala zpěvačka.

Novopečeným rodičům poblahopřáli zpěvačky Monika Bagárová a Tereza Kerndlová, herečky Dagmar Havlová a Andrea Růžičková či modelka Andrea Verešová. "Krásní jste! Moc gratulujeme! Ať pěkně roste a dělá vám radost! Být maminkou je nejvíc!" vzkázala Lounové například bývalá tenistka Lucie Šafářová.

"Děkuju za všechna přenádherná přání!! Jste opravdu úžasní! Zdravím všechny maminky i táty a jejich dětičky a přeju Vám všem štěstí a zdraví na oplátku! Prosím média, aby ctila tuhle překrásnou událost a dopřála naší rodince tuhle realitu v klidu a pozitivně naladěnou. Je to velmi hluboké a citlivé období, které se musí opečovávat," reagovala zpěvačka.

Následně ale sama začala zveřejňovat poměrně nečekaní podrobnosti o svém porodu. Na Instagramu například napsala, že rodila ambulantně. "Rodili jsme ambulantně, což znamená, že po pár hodinách po porodu a první kontrole miminka a maminky, pokud je vše v pořádku, tak jedete domů," uvedla.

Následně překvapila podruhé. Ve stories se pochlubila obrazem, který vznikl obtisknutím její placenty. Ačkoliv jde o poměrně neobvyklou záležitost, existují porodnice, které takovou službu nabízí už několik let.

Stále jde o menší výstřednost, než například pojídání vlastní placenty. To získává v posledních letech na popularitě, ačkoliv podle některých lékařů nejde zrovna dvakrát o bezpečnou záležitost.

Témata: Olga Lounová