Jančařík má problémy i na vozíku! Sedmikilová ledvina se mu tlačí ven z těla!

Michal Jančařík 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. června 2018 14:48

Moderátor Michal Jančařík ukazuje, že je bojovník. I přes své obrovské zdravotní problémy se vrátil na TV Nova, kde popsal, jaké zdravotní problémy ho trápí. Navíc se prý musel smířit s tím, jak teď vypadá!

Jančařík před dvěma roky podstoupil transplantaci ledviny. Po ní mu ale praskla céva v páteři - kvůli tomu skončil moderátor na vozíku. Přestože lékaři celkovému uzdravení již nedávají vysoké šance, Jančařík se nevzdává a dál bojuje.

Se svým životném příběhem se Michal svěřil i divákům - v šesti dílech pořadu Nova Stars prozradil třeba to, jak vypadá jeho běžný den, soukromí, jak a jestli vůbec může sportovat a co mu kromě této komplikace zásadně změnilo život.

Přestože si už Jančařík konečně začíná užívat života, cesta "zpět" nebyla právě jednoduchá. Nejprve prý byl úplné „ležák“, pak se musel učit, jak sedět nebo jak si skočit na záchod. „Dostal jsem se z nuly na nějakých padesát, šedesát procent a to beru jako velký úspěch…,“ vysvětlil s tím, že sedmikilová ledvina ho dál trápí.

„Člověk si musí zvyknout na to, že vypadá, tak jak vypadá. Nemá břišní svaly, tak se mu vypoulí břicho. Mám tam sedmikilovou ledvinu, takže se mi vypoulí ještě víc. Nemůžu s tím moc dělat, jediné, co můžu, je se s tím vyrovnat,“ popsal sympatický moderátor.

Témata: Michal Jančařík