Petr Janda a Olympic se dočkali muzikálu: Premiéru má dnes!

Petr Janda

Autor: stars24.cz, ČTK

3. listopadu 2022 21:40

Nový muzikál sestavený z hitů skupiny Olympic a Petra Jandy má dnes pod názvem Okno mé lásky premiéru v pražském Divadle Broadway. Prvotním impulzem k jeho vzniku bylo letošní 60. výročí Olympiku na hudební scéně a osmdesátiny jeho lídra Jandy.

Moderní muzikálová show podle tvůrců nabídne nejenom současný taneční žánr s multimediální interaktivní projekcí, ale především hity Olympiku v novém hudebním aranžmá Marcuse Trana.

V muzikálu zazní například písně Otázky, Želva, Osmý den, Jasná zpráva nebo Nějak se vytrácíš, má lásko. Muzikál vypráví příběh mladého umělce Davida Stránského, který přestal věřit v krásu života, dokud se nesetkal s charismatickou tanečnicí Sofií. Společensky vysoce postavená Sofiina rodina však jejich vztahu nepřeje, a tak na sebe první konflikty nenechají dlouho čekat.

Scénář a režie jsou dílem Radka Balaše, který scénografii svěřil do rukou Šimona Cabana. Choreografického partu se ujala Anet Antošová a kostýmy jsou z dílny Romana Šolce.

Hlavního hrdinu Davida budou alternovat Adam Mišík, Vojtěch Drahokoupil a Petr Ryšavý. V dalších rolích se představí Bára Basiková, Sharlota nebo Veronika Žilková. Objeví se i herci známí z Divadla Broadway jako Sandra Pogodová, Bohouš Josef, Natálie Grossová nebo Josef Vojtek.

Muzikál Okno mé lásky uvedou v Divadle Broadway 18 let poté, co tam měla obnovenou premiéru inscenace Olympic aneb Jak se lítá vzhůru. V Divadle Ta Fantastika měl muzikál premiéru o dva roky dříve. Podle scénáře zakladatele nejstarší české rockové formace Jandy a spisovatelky Ivy Hercíkové ho tam nastudoval režisér Petr Novotný. Na scéně diváci mohli vidět Olympic v tehdejším složení Janda (zpěv, sólová kytara), Milan Broum (basová kytara, zpěv), Jiří Valenta (klávesové nástroje, zpěv) a Milan Peroutka (bicí). Role mladého Petra Jandy se ujal Aleš Háma.

Témata: Petr Janda Skupina Olympic