Dušičky 2022: Nejen Zagorová a Somr. Připomeňte si, kteří slavní nás už letos opustili

Hana Zagorová je z nemocnice zpátky doma. 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. listopadu 2022 10:40

Na dnešní den připadá Památka zesnulých, lidově Dušičky, nebo jak uvádí katolický liturgický kalendář "Vzpomínka na všechny věrné zemřelé". Bohužel, také během letošního roku nás již opustila řada slavných osobností.

Hned v lednu zemřel ve věku 82 let po dlouhé nemoci známý filmový režisér  Dušan Klein. V březnu zasáhla českou kinematografii další smutná zpráva, když odešla Eva Zaoralová, dlouholetá umělecká ředitelka Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Květen přinesl smuteční oznámení Radima Uzla. Respektovaný sexuolog ještě v březnu přebíral na Pražském hradě státní vyznamenání, to už ale zápasil s rakovinou. Herecká obec pak v červnu truchlila nad Stanislavem Fišerem či Dalimilem Klapkou. 

Ještě před prázdninami také náhle zemřel bývalý televizní meteorolog Ján Zákopčaník, bylo mu pouze třiašedesát let. Během léta pak celé Česko zarmoutil především odchod Hany Zagorové, který přišel po vleklých zdravotních potížích.

V posledních týdnech nás rozesmutnila smrt legendárního herce Josefa Somra, během téhož říjnového dne dorazila i zpráva o úmrtí jeho herecké kolegyně Valentiny Thielové. 

Témata: Hana Zagorová Josef Somr Dušičky - svátek zesnulých úmrtí Dušan Klein Radim Uzel