Český slavík 2022: Hvězdy a diváci zavzpomínají i na Hanu Zagorovou!

Hana Zagorová 4

Autor: ČTK

28. října 2022 13:49

Na předávání cen ankety populární hudby Český slavík 12. listopadu v pražském Foru Karlín vystupující i diváci kromě jiného zavzpomínají také na zesnulou zpěvačku Hanu Zagorovou!

Nedávno zesnulou držitelku devíti zlatých slavíku v kategorii zpěvaček Hanu Zagorovou připomene svým vystoupením Monika Absolonová. V přímém přenosu TV Nova dále vystoupí Olympic, Jiří Korn, Dara Rolins, Vojtěch Dyk, skupina Lucie s Filharmonií Hradec Králové nebo Vojtaano & Fast Food Orchestra.

Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Za svoji kariéru nazpívala Hana Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Už od druhé poloviny 60. let 20. století patřila k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka. Poslední studiové sólové album Já nemám strach vydala v roce 2018. O dva roky později natočili Zagorová s Margitou desku Konečně společně.

Témata: Český slavík Hana Zagorová