Jiřina Bohdalová: Karel Gott nebyl dobrý herec, nehrála bych s ním!

Jiřina Bohdalová (Foto: Petr Hloušek) 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. října 2022 11:05

Zpěvačka Jiřina Bohdalová je typickým příkladem rčení "co na srdci, to na jazyku". Opět dokázala pravdivost pořekadla svými slovy o zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi. Uvedla, že ho nepovažuje za dobrého herce.

Karel Gott je většině lidí znám především jako zpěvák. Ve skutečnosti ale byl všestranným umělcem, maloval a dokonce si i zahrál v několika filmech.

Jeho zřejmě nejznámější rolí je angažmá v Dědictví aneb kurvahošigutntag, kde si zahrál jak jinak, než sám sebe. Ani zdaleka se ale neobjevil jen tady.

Milovníci pohádek zajisté věcí, že se objevil i v pohádce Z pekla štěstí 2. A v roce 2018 se objevil i ve snímku Když draka bolí hlava, který se ale příliš nepovedl.

Gott si ale zahrál i v v Nestydovi nebo sitcomu Comeback. A objevil se také  v povídkovém cyklu Škoda lásky.

Jeho největší rolí je Jiří Švanda v muzikálu Hvězda padá vzhůru z roku 1974. Zdaleka ale nešlo o první počin před kamerou.

Ten si Gott střihnul v roce v roce 1964 v muzikálu Kdyby tisíc klarinetů. Objevil se ale i v Komedii s klikou, v Mučednících lásky a v dalších českých snímcích.

Podle zpěvačky Jiřiny Bohdalové se ale před kamerou zřejmě moc nepředvedl. "Já bych s Karlem nikdy nehrála, on nebyl dobrej herec," uvedla podle magazínu Sedmička pro IQOS Lounge.

Údajně také prohlásila, že si svém věku si už dopřává luxus říkat pravdu, a že Gott neměl herecký talent, což byl důvod, proč s ním nikdy nehrála. Obratem ale dodala, že ona zase nikdy nebyla dobrá zpěvačka.

"Já jsem vždycky chtěla být v operetě. Jak se říká, dát si ty péra dozadu a jet. Mně se to vždycky strašně líbilo, akorát na to nemám hlas. Jinak všechno ostatní mám," řekla legenda českého filmu.

Přesto má, podobně jako Gott s hraním, i ona zkušenosti se zpěvem. "Dokonce jsem nazpívala film. Jak se jmenoval? Dáma na kolejích? Tam jsem mimo toho áčka, to nazpívala operní pěvkyně, to celý zpívala já," řekla.

Témata: Karel Gott Jiřina Bohdalová