Veronika Žilková pohřbívá naděje Stropnického? Dobrý kandidát vypadá jinak, naznačila!

Veronika Žilková a Martin Stropnický 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. října 2022 14:30

Česko si bude v lednu vybírat prezidenta a k volební urně si to namíří i Veronika Žilková. Kdo rozhodně nemůže počítat s jejím hlasem, pokud tedy bude vůbec kandidovat, to je Martin Stropnický.

Žilková se rozhodla jako veřejně známá osobnost zapojit do kampaně před blížícími se prezidentskými volbami. Podpořila Danuši Nerudovou, zároveň se ale zostra pustila do svého manžela, o němž se spekuluje jako o možném kandidátovi hnutí ANO.

Není snad ani nutné připomínat, že herečka se s českým velvyslancem v Izraeli rozvádí. "Pokud se rozhodne někdo kandidovat a má neuspořádané rodinné vztahy, je to mínus," konstatovala ve vysílání na instagramu. 

Martin Stropnický podle jejích slov porušil služební diplomatický zákon. "Jeden ze zásadních bodů je, že člen diplomatické mise si z bezpečnostních důvodů nesmí začít žádný bližší poměr se spolupracovníkem," poznamenala.

Pro jeho nový vztah má prý Žilková pochopení, protože srdci se poručit nedá. Jinak do něj ale šije. Stropnický měl podle ní odstoupit, což mu údajně doporučovali dva exministři zahraničí. 

"Měl se rozvést, oženit a pak by mohl kandidovat. Možná bych ho i volila. V tuto chvíli porušil nějakou morálku a zařídil si, že na tom postu byl ponechán. Pokud tak strašně miluje tu svoji dívku, měl tento post opustit a dát přednost lásce. To je důvod, proč si myslím, že není dobrým kandidátem," dodala herečka. 

Témata: Veronika Žilková Martin Stropnický