Kraus přiznal: Drogy, nemoci, jsem v šoku!

Herec Jan Kraus

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. června 2018 9:21

Bavič a moderátor Jan Kraus se ve své show pozastavil nad tím, jací jsou Češi "milovníci" drog. Citoval ze dvou zpráv, které jej podle jeho slov šokovaly.

„Mám pro vás jednu strašně dobrou zprávu. To 'strašně' je ještě důležitější, než že je 'dobrá'. My jsme největší výrobce pervitinu v Evropě. A vedeme i v žebříčku užívání konopí. Abyste měli představu, v kategorii 15 až 16 let se svými 36 procenty jsme na špici. V kategorii 15 až 64 tam jsme klesli na deváté místo,“ citoval Kraus nedávno zveřejněné údaje.

Pak přidal další zásadní informaci. „V Evropě bylo v roce 2016 hlášeno 291 nelegálních varen pervitinu, z toho v Česku 261. Děláme to jenom my,“ posteskl si.

Kuriózní je pak podle Krause fakt, že ve stejný den jako tento článek, vyšla ještě jedna zpráva na velmi podobné téma – o tom, že Česká protidrogová politika patří k nejúčinnějším v Evropské unii.

„To říká expert. A tak jsem si zjišťoval, v čem jsme dobří. Poslouchejte dobře – Česko patří ke státům s největší dostupností výměny jehel, díky níž je možné šíření nákaz bránit. Výskyt žloutenky typu C mezi uživateli měla Česká republika nejnižší. Dalo by se říct - máme hodně mrtvých, ale výborně pohřbíváme,“ rýpnul si moderátor.

Témata: Jan Kraus