Nejen prezident vyznamenává slavné. Vystrčil si zvolil třeba Dagmar Peckovou!

Dagmar Pecková

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. září 2022 16:00

Lidé ze šoubyznysu v podstatě nikdy nechybí na seznamu lidí vyznamenaných prezidentem, letos si ale na jména musíme ještě měsíc počkat. Už včera ale předával medaile předseda Senátu. Ocenil nějakou známou osobnost?

Ano, ocenil. Miloš Vystrčil, který v těchto dnech usiluje o znovuzvolení do horní komory parlamentu, ve středu u příležitosti Dne české státnosti udílel Stříbrné medaile předsedy Senátu.

Mezi 19 oceněnými osobnostmi byli také tanečník a choreograf Yemi A.D. za "odvahu překračovat každodennost a hledat výjimečnost" či operní pěvkyně Dagmar Pecková za "silný hlas a podporu talentů".

Vystrčil u letošních laureátů ocenil, že nehledají jednoduchá řešení. "Uvědomují si, že jednoduchá cesta často může vést do zapomnění a tmy. Proto volí cestu obtížnější, náročnější, ale mnohem více život naplňující, která přináší pomoc a solidaritu. Poctivě a s pokorou jdou nám ostatním příkladem," konstatoval. 

"Byl bych velmi rád, kdybyste dnešní ocenění nevzali pouze jako poděkování, ale kdybyste ho vzali také jako závazek, že v tom, co děláte, budete pokračovat. Že budete nadále inspirací a těmi, co ukazují směr, který život naplňuje, přináší pomoc, solidaritu, svobodu a demokracii," dodal předseda Senátu směrem k oceněným. 

Témata: Dagmar Pecková Yemi A.D. Senát ČR Miloš Vystrčil (ODS)