Menzelova asistentka prozradila drsné detaily toho, co prožil v nemocnici!

Jiří Menzel 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. června 2018 13:34

Oscarový režisér Jiří Menzel se po těžkých zdravotních komplikacích zotavuje v Rehabilitační nemocnici Beroun, kam byl nedávno převezen. Režisérova asistentka Míla Řadová nyní promluvila a prozradila detaily o jeho zdravotním stavu.

Menzel ležel pět měsíců v Ústřední vojenské nemocnici, kde kvůli pneumokokové meningitidě podstoupil operaci mozku. Poté byl na Rehabilitační klinice na pražských Malvazinkách, kde ale údajně k žádným pokrokům nedošlo.

"Na Malvazinkách, kde byl kvůli rehabilitaci tři měsíce, jsem posun, co se týká jeho zdravotního stavu, neviděla,“ řekla Blesku Řadová.

Menzela proto převezli do Rehabilitační nemocnice v Berouně, kde dělá pokroky každý den. Údajně se mu prý i hojí proleženiny na zádech.

Podle asistentky byl totiž při převozu do Berouna v hrozném stavu. "Ten dekubit (proleženina, pozn. red.) na zádech jsem viděla na vlastní oči! Nebyl to hezký pohled…“ dodala Řadová.

Tvrdí, že nyní musí režisér především hodně posílit, a proto mu každý kdo k němu jezdí vaří. "Je moc slabý, tak mu všichni, kdo za ním jezdíme, vaříme. Domácí českou kuchyni, a především výživné bujony. Pořádný vývar má moc rád,“ řekla Blesku asistentka.

Přesto si myslí, že se brzy postaví na nohy. "Nic se nedá uspěchat, vždyť od operace mozku uběhlo teprve půl roku. Jsem ale přesvědčena, že to dokáže! Vždyť byl tak blízko tomu, aby si ho povolal bůh. A on zůstal mezi námi,“ dodala Řadová.

Témata: Jiří Menzel