Dana Morávková není jen herečka: Tohle jí dělá velkou radost!

Dana Morávková

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. září 2022 17:57

Herečka Dana Morávková patří k těm herečkám, které jsou známé svým vytříbeným vkusem a smyslem pro detail. Vášeň pro módu, a zejména pak pro kabelky, se pro ni zhmotnila skrze vlastní řady kabelek pod značkou Elega by Dana M. Získala si jimi srdce mnoha českých žen, nejen z řad jejích fanynek.

Nejnovější kolekci představila herečka osobně v showroomu Elega v Třebechovicích pod Orebem, kde se také hned pustila do práce a ukázala, že by se mohla kromě herectví a designérství, živit i stylingem. „Pokaždé, když jsem v Třebechovicích, moc ráda si hraju na prodavačku a komunikuji se zákaznicemi. Je to pro mě velká radost, když mohu prodat nějakou kabelku. Dnes bylo vidět, že zákaznice nevěděly, kterou dříve. Díky módní přehlídce si však většina přítomných dam vybrala svou favoritku a za mnou chodily jen se utvrdit ve výběru,“ říká s nadšením Dana.

Právě zákaznice jsou prý největší inspirací při vymýšlení nových návrhů a často samy chodí za Danou s nápady, jak další kolekce ještě vylepšit. „Při plánování nové kolekce si s týmem z Elegy představíme paní, pro kterou je daná kabelka určená, co by od kabelky určitě očekávala a co by jí určitě nevyhovovalo. V tomto procesu se opravdu využívám, denně se potkávám s desítkami žen v divadle, při natáčení. Mnoho žen si se mnou chce hned o kabelkách povídat a říct mi své zkušenosti.“ Od samotného nápadu až po uvedení do prodeje je ale dlouhá cesta. Hledání vhodných materiálů, komponentů, tvorba prototypů a jejich testování trvá téměř rok.

Pro herečku je důležité, aby si na své přišla každá žena. V nejnovějších kolekcích proto najdete jak malé kabelky vhodné do divadla, tak velké tašky, které se osvědčily Daně samotné, a které by podle ní neměly chybět v šatníku žádné dámy. „Každá žena by měla mít elegantní kabelku do divadla a na ples. Další pak na každodenní nošení. Já sama si vždy beru pár kabelek na testování. Psaníčko Amphi se mnou cestovala celé léto, měla jsem ji na Karlovarském festivalu, v Rakousku a podobně. Byla jsem z ní nadšená, že jsem si ji vzala i dnes, ale během přehlídky modelů Jitky Šedové jsem se zamilovala do další, takže klopnová kabelka Theatro v barvě cappuccino odjíždí dnes se mnou,“ dodává se smíchem.

Témata: Dana Morávková