Waldemar Matuška: V Praze se dnes bude zpívat na jeho počest!

Waldemar Matuška 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. září 2022 16:00

Letos 2. července by legendární zpěvák Waldemar Matuška oslavil 90. narozeniny. Při této příležitosti Agentura MM Praha, která Waldemara dlouhodobě zastupovala, na přání paní Olgy Matuškové pořádá vzpomínkový koncert na interpreta hitů jako Slavíci z Madridu, Růže z Texasu, Sbohem, lásko nebo Když máš v chalupě orchestrion. Proběhne dnes od 19 hodin v pražském Divadle Broadway.

Hlavními hvězdami koncertu budou zpěvákova manželka Olga Matušková a jeho syn Waldemar jr. "Moc se s Waldíkem těšíme. Velice často mě ohlasy lidí, Waldových fanoušků, utvrzují v tom, že je nenahraditelný. Určitě tam zazní jeho velké hity, které hravě vystačí na celý večer. Jen se bojím, že nám oběma, tam bude moc chybět. Chtěli bychom tímto koncertem dokázat, že ne všechno odnes čas.“, říká ke vzpomínkovému večeru Olga Matušková. Koncertem bude provázet Waldemarova dlouholetá kamaráda a kolegyně Helena Vondráčková, která také několik písní z Waldemarova zpěvníku zazpívá. „Moje přátelství s Waldou začalo v roce 1964 na Libereckých výstavních trzích“, vzpomíná Helena. „A pak jsme byli po tři roky v angažmá v Divadle Rokoko. Nazpívali jsme řadu krásných duetů, ke kterým se dodnes ráda vracím na svých koncertech. Jako třeba na mém červnovém Narozeninovém koncertě ve vyprodané pražské Lucerně, kdy jsem si náš stříbrnou Bratislavskou lyrou oceněný duet To se nikdo nedoví, který jsem si zazpívala s Bohušem Matušem.“, dodává Helena. 

Na jevišti Divadla Broadway se objeví i několik hostů. Mezi nimi např. i Bohuš Matuš. Waldemarovy hity jsou už řadu let neodmyslitelnou součástí jeho repertoáru a Bohušovi nejen sluší, ale on se v nich i našel. S jednatelem Agentury MM Praha Martinem Michalem vázalo Waldemara Matušku velké osobní přátelství. Agentura byla následně také tou, která pořádala poslední rozloučení s Waldemarem Matuškou na Žofíně v roce 2009, když hrdinný baryton, kovbojský romantik ve vysokých botách, co se toulá v dálkách, odešel do muzikantského nebe.

Témata: Waldemar Matuška Olga Matušková