Pomeje na dně? Zoufale shání peníze, má je přitom na dosah ruky!

Jiří Pomeje

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. června 2018 9:54

Jiří Pomeje má do starobního důchodu daleko. Je mu teprve 53 let, přesto už dokázal porazit rakovinu. Odnesl si z ní ale těžké následky, a, jak se nově ukázalo, také možnost invalidního důchodu.

Pomeje kvůli rakovině přišel o hlasivky. Dostal sice umělou protézu, ale s ní už nebude nikdy moci dabovat, což tvořilo naprostý základ jeho příjmů. Podle serveru Extra tak má nárok na invalidní důchod.

"Přišlo se na to, že kvůli následku nemoci má nárok na invalidní důchod,“ řekl serveru zdroj blízký jedné z nemocnic, kde se Pomeje léčil.

Nic takového si ale Pomeje nevyřídil. "Nic o tom nevím. Já chci hlavně makat. I když samozřejmě nevím jak, celý život jsem se živil hlasem," tvrdí.

Paradoxní je, že ačkoliv by na invalidní důchod dosáhl a tvrdí, že o tom neví, na nedostatek peněz si stěžuje stále. "Myslím si, že už moc času nemám, a pro rodinu chci peníze. Nikdo neví, v jaké jsem situaci,“ svěřil se Expresu.

"Teď už je mi všechno jedno a chci jen, aby se měla dobře moje rodina," dodal Pomeje, kterého po boji s rakovinou zdrtil rozchod s manželkou Andreou. 

Té vadí jeho nezodpovědný přístup. Ačkoliv nedávno kvůli rakovině hrtanu přišel o hlasivky, jeho potíže s alkoholem prý přetrvávají i přesto.

Témata: Jiří Pomeje