Jakub Štáfek a Ján Jackuliak se vrací před kameru. Co se pro ně chystá?

Jakub Štáfek 3

Autor: ČTK

28. srpna 2022 16:00

Režisér Petr Kubík začal natáčet komedii s názvem Zatmění, producent a režisér Jakub Červenka připravuje film o krasobruslaři Ondrejovi Nepelovi. Kubíkův film pohybující se na hranici několika žánrů nabízí hereckou příležitost pro Jakuba Štáfka, Jana Zadražila, Jána Jackuliaka a Terezu Švejdovou.

V chystaném Červenkově snímku Nepela: Cesta za svobodou ztvární jednoho z nejúspěšnějších sportovců bývalého Československa Adam Kubala, jeho trenérku Jana Nagyová.

Režisér Kubík začal thrillerovou komedii Zatmění v uplynulých dnech natáčet ve Voděradských Bučinách. Snímek podle scénáře JC Kováře do českých kin zamíří v březnu příštího roku. V příběhu jednoho pozdního odpoledne na odlehlé silnici v lese havarují tři auta.

Všichni řidiči vyváznou jen s lehkými zraněními, ale ani jeden z nich nemá zájem zavolat policii, každý ze svého vlastního důvodu. Začíná se stmívat a lesy v okolí skrývají mnohá tajemství. Pomalu se začínají rozplétat příběhy jednotlivých postav a situace vypadá méně náhodně, než se zprvu mohlo zdát.

Příští rok začne natáčení filmu Nepela: Cesta za svobodou. Krasobruslařův životní příběh připomíná hollywoodské trháky - stal se olympijským vítězem, mistrem světa i Evropy, byl miláčkem davů, ale jeho život směřoval k tragédii. Film zachytí kritických 24 hodin během světového šampionátu v Bratislavě v roce 1973. Přestože šlo o jeho sportovní triumf, z dobových záběrů se zdá, že sám Nepela se z něj příliš netěší.

Krasobruslař Nepela získal pět titulů mistra Evropy, třikrát vyhrál světový šampionát a stal se po skokanovi na lyžích Jiřím Raškovi teprve druhým Čechoslovákem, jenž získal olympijské zlato. Nepela byl idolem dívčích srdcích, málokdo ale věděl, že on sám měl blíže k mužům.

Témata: Jakub Štáfek filmy Ján Jackuliak