Štefan Margita prozradil, z čeho by měla Hana Zagorová (†75) největší radost!

Hana Zagorová s manželem Štefanem Margitou. 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. srpna 2022 10:54

Zpěvák Štefan Margita se na sociální síti podruhé od smrti své manželky Hany Zagorové vyjádřil k jejímu skonu. Poděkoval fanouškům a řekl, co by Hanku potěšilo. Vysvětlil také místo, kde proběhne poslední rozloučení.

"Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří vyjádřili a vyjadřují soustrast s odchodem mé nejmilovanější manželky a vámi milované Hanky. Ani nedokáži vyjádřit slovy, jak moc mě vaše podpora v těchto těžkých chvílích pomáhá," napsal na Instagramu.

Dodal, že ti, kteří měli a mají Hanku rádi a chtějí se s ní přijít rozloučit osobně, budou mít příležitost ve středu 31. 8. 2022 v Divadle Kalich od 11 do 17 hodin.

"Hanka se do Kalichu ráda vracela a bude zde za nedlouho uveden muzikál z jejích písní Biograf láska," vysvětlil, proč jako místo posledního rozloučení bylo vybráno právě toto divadlo.

"Hanka si vždy moc vážila vaši přízně a největší radost by jí udělalo, když si na ní vzpomenete při její písničce. Ze srdce vám děkuji za podporu," dodal.

Margita se takto veřejně vyjádřil podruhé od smrti Zagorové. Poprvé na svém účtu popsal, jaké pocity se mu honí hlavou. A zřejmě nikoho nepřekvapí, že jsou plné smutku a beznaděje. 

"Hani, lásko moje jediná. Děkuju ti za třicet krásných zamilovaných let! Na dnešní 11. hodinu už však nikdy nezapomenu. Strach, úplná beznaděj, že jsem tě navždy ztratil, a že už nejsi a nebudeš. Návrat do prázdného bytu mě drásá. Koukám na tvé věci a každý krok mi tě tu připomíná. Miluju tě a navždy budu! Tvůj Štefan," napsal zpěvák.

Zagorová zemřela ve věku 75 let. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Zagorová patřila už od druhé poloviny 60. let k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka.

Za svoji kariéru nazpívala Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner sestavil na přelomu let 1972/1973 doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem.

Témata: Hana Zagorová štefan margita