Hana Zagorová (†75) dokázala svým hlasem uchvátit i rockery!

Zagorová, Hana 5

Autor: ČTK

27. srpna 2022 19:53

Zpěvačku Hanu Zagorovou má většina z nás spojenou spíše s populární hudbou, případně pomalejšími melodiemi. Svým hlasem ale dokázala strhnout davy i na rockových akcích!

Populární zpěvačka se neztratila ani na rockových akcích. Například v roce 2019 vystoupila navzdory nepřízni počasí na festivalu Votvírák na letišti Boží Dar v Milovicích na Nymbursku.

Na akci zaměřené převážně na rock, pop a hip hop v provedení českých a slovenských interpretů za doprovodu Boom Bandu Jiřího Dvořáka zpěvačka promoklým, ale nadšeným posluchačům nabídla své hity jako Proč ti na tom tak záleží, Spěchám, Málokdo ví, Je naprosto nezbytné i směs zkrácených písní, mezi nimiž nechyběly skladby Bludička Julie a To by nebylo fér.

Velký úspěch zaznamenala Zagorová i tři roky předtím na spíše rockově laděném hudebním festivalu Benátská!, který se každoročně koná ve sportovním areálu v libereckém Vesci. Její známé popové hity vyvolaly velké nadšení davu shromážděného pod hlavním pódiem.

Zagorová, která musela dvakrát přidávat, dostala od jedné z fanynek perníkové srdce a od pořadatelů speciální plechovkové pivo se značkou Zagorka. "Při vší úctě ke všem hvězdám byla Zagorová jedna z největších dam, které se naší akce zúčastnily," sdělil spolumajitel festivalu Benátská! Petr Pečený.

"Odvedla fantastický koncert a bylo pro mě úžasné, že když jsem ji po vystoupení vedl na skleničku do V.I.P. a procházeli jsme davem lidí přes hlediště, všichni ji projevovali obrovskou úctu," vzpomínal.

Témata: Hana Zagorová