Michal David vzpomíná na Hanu Zagorovou (†75): Ještě před měsícem...

Michal David 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. srpna 2022 11:57

Zpěvák Michal David, o jehož nehodě stars24.cz v pátek informoval, truchlí za zpěvačku Hanu Zagorovou. Není to tak dávno co se spolu naposledy viděli a pořídili si dokonce společnou fotografii.

Zpěvák Michal David nenesl zprávu o smrti Hany Zagorové lehce. Podle serveru super.cz ho zpráva tak zasáhla, že se nedokázal soustředit ani na řízení a se svým luxusním vozem v pátek havaroval.

Se Zagorovou totiž byli přátelé. "Hanička byla velká kamarádka, je mi to moc líto. Věděli jsme, že není zdravotně úplně v pořádku, ale v poslední době vypadala výrazně lépe," svěřil se serveru.

"Ještě před měsícem jsme se viděli v restauraci na Vyšehradě, mám u sebe v telefonu měsíc starou fotku, vypadala skvěle, nenapadlo by mě, že to přijde takhle brzy. Je to smutný, nečekaný," dodal. 

Zagorová zemřela ve věku 75 let. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Zagorová patřila už od druhé poloviny 60. let k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka.

Za svoji kariéru nazpívala Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner sestavil na přelomu let 1972/1973 doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem.

  

Témata: Hana Zagorová Michal David