Michal David neustál zprávu o smrti Zagorové. Naboural do tramvaje!

Reprezentační ples prezidenta ČR (1.2.2019): Přítomným zahrál například Michal David 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. srpna 2022 21:21

Zpěvák Michal David neustál zprávu o úmrtí slavní zpěvačky, své kolegyně a kamarádky Hany Zagorové. Informace ho natolik rozhodila, že se nemohl soustředit na řízení a se svým luxusním vozem naboural do tramvaje.

Zpěvák Michal David nenesl zprávu o smrti Hany Zagorové lehce. Jak upozornil server super.cz, ještě před měsícem spolu byli na večeři a byli také v telefonickém kontaktu. Zpěvačka ale dnes zemřela.

Zpráva o její smrti zpěváka tak zasáhla, že se nedokázal soustředit ani na řízení a se svým luxusním vozem havaroval. "Byl jsem tak rozhozený, že jsem naboural do tramvaje. Auto je trošku pomuchlaný, ale jsem v pořádku. Zdravotně určitě, u duše je to horší. Je mi moc smutno," řekl serveru.

"Hanička byla velká kamarádka, je mi to moc líto. Věděli jsme, že není zdravotně úplně v pořádku, ale v poslední době vypadala výrazně lépe," dodal slavný hitmaker.

Zagorová zemřela ve věku 75 let. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Zagorová patřila už od druhé poloviny 60. let k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka.

Za svoji kariéru nazpívala Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner sestavil na přelomu let 1972/1973 doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem.

Témata: Michal David Hana Zagorová