Zemřela Hana Zagorová (†75). Bolí to, jen sedím a brečím. České celebrity jsou v šoku

Hana Zagorová 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. srpna 2022 14:03

Úmrtí zpěvačky Hany Zagorové doslova šokovalo české celebrity. Narovinu tvrdí, že tomu nemohou uvěřit, někteří tuto informaci zatím nedokázali vstřebat, jiní přiznávají, že jen sedí a brečí.

Zagorová zemřela ve věku 75 let. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Nic však nenasvědčovalo tomu, že by její zdravotní stav byla až tak vážný. Úmrtí slavné zpěvačky proto jejím kolegům vyrazilo dech. "Nikdy na to nejsme připravení. Nikdy tomu nechceme věřit. Hlavně když jde o někoho, kdo byl tak srdečný a milý. Kdo se tak rád smál a staral se o druhé. Ne jednou jsem jí vylila mé srdce. Budeš nám chybět," napsala na Instagramu Marta Jandová.

"Další z milovaných. Těch, kteří stanovili pravidla naší branže, která člověk musí respektovat a ctít. A obdivovat. Stejně jako obdivujeme právě tyhle Dámy za laskavost, humor, eleganci, způsoby, energii a pokoru. Příliš brzy přišel tenhle definitivní okamžik a příliš pozdě budeme schopni se s ním vyrovnat. Jestli vůbec," uvedl Libor Bouček.

"Bál jsem se, že jednou budu psát tento status. Ta chvíle nastala. Nedá se popsat co cítím….Bolí to. Hanko, Hani… Šťastnou cestu do nebes…. V srdci zůstaneš napořád," popsal své pocity Honza Musil.

"Sama to vstřebávám… sedím a brečím…asi ani nejsem schopna popsat co všechno pro mě Hanka znamená. Ale pokusím se o to, z úcty k ní teď hned…Hanka je ikona, ke které jsem od mala vzhlížela, zpěvačka s darem předávat emoce, skvělá textařka a už 20 let si dovolím tvrdit i kamarádka… Vždycky mi pomáhala. Radila, chlácholila. Je úžasná, křehká, silná, statečná, skromná, pečující, ohleduplná, milující žena a kamarádka… Její odchod je pro mě zásah, se kterým se hned tak nevyrovnám," svěřila se Monika Absolonová.

Zagorová patřila už od druhé poloviny 60. let k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka. Za svoji kariéru nazpívala Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner sestavil na přelomu let 1972/1973 doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem.

Témata: Hana Zagorová Libor Bouček Monika Absolonová Jan Musil