Herečka Pavla Tomicová: Víte, že Ondřej Malý je už její druhý manžel?

Pavla Tomicová 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. srpna 2022 15:40

Herečka Pavla Tomicová, narozená 25. června 1962, si svým sympatickým rázovitým herectvím získala přízeň diváků filmových, divadelních i televizních, které v roce 2018 bavila i v soutěži Stardance - když hvězdy tančí. Podívejte se, co jste o ní možná nevěděli.

Před filmovou kamerou se začala objevovat častěji od roku 1998. Diváky zaujala jako psycholožka Kulková, partnerka Miroslava Donutila ve snímku Nuda v Brně z roku 2003 režiséra Vladimíra Morávka. Následovaly role ve filmech Snowborďáci, Rafťáci, Padesátka, Po čem muži touží, Vlastníci či Prvok, Šampón, Tečka a Karel.

Tomicová se narodila v Karviné - Ráji, vyrůstala v Havířově. Po maturitě na střední pedagogické škole rok učila. Poté ji přijali na katedru loutkářství na pražské DAMU. Už při studiu začala spolupracovat s divadlem Drak v Hradci Králové, po škole nastoupila v tomto divadle do stálého angažmá a působila tu jako loutkoherečka deset sezón. Režisér Vladimír Morávek jí nabídl v roce 1996 roli Milady Kotrlé ve hře Buldočina uváděné v Klicperově divadle v Hradci Králové. Po úspěchu v této roli již v tomto divadle zůstala v angažmá do roku 2017, kdy odešla na volnou nohu.

Za ztvárnění role Arkadinové v Rackovi Tomicovou nominovali na Cenu Thálie, za roli Maryši získala Cenu Alfréda Radoka. Roli Blanche v Tramvaji do stanice touha nastudovala jako host s pražským Dejvickým divadlem. V rámci festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio obdržela v roce 2014 rozhlasovou Thálii za roli Mado v rozhlasové hře francouzské autorky Danièle Sallenave Znásilnění. V televizi se Tomicová objevila v seriálech Slunečná, Ulice, Trapný padesátky či Ohnivý kuře.

"Herectví je droga, bez které si dnes život nedovedu představit. I když občas člověk pociťuje pochybnosti, vím jistě, že nic jiného bych dělat nechtěla," říká Tomicová, která má dvě děti, syna Adama z prvního manželství a dceru Anežku z druhého manželství s hercem Ondřejem Malým.

Témata: Pavla Tomicová