Burešová porodila a hrdý otec Forejt má novou píseň i s videoklipem!

Přemek Forejt 5

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

17. srpna 2022 17:57

Kuchař, zpěvák, tanečník, to všechno, a ještě víc je Přemek Forejt. Ten se nyní odvázal v bláznivém hudebním klipu k písničce Mc’n’Roll. Už její název vypovídá o tom, že vznikla ve spolupráci se společností McDonald’s. V klipu Forejt jako první v České republice použil unikátní hudební nástroj playtronica. Tím přímo v prostorech restaurace rychlého občerstvení rozehrál suroviny, z kterých se běžně skládají ikonické burgery.

Playtronica je nástroj pomocí kterého je možné rozehrát prakticky cokoliv, tak proč ne třeba suroviny z McDonald’s? „Z McDonald’s za mnou přišli s tím, jestli bych nechtěl zkusit zahrát song na jejich suroviny. Prý jsou tak dobré, že se na ně dá i hrát. No a ono to doopravdy jde. Je to neskutečné, bizardní, neokoukané. Hudba a jídlo jsou moje dvě velké vášně a v životě by mě nenapadlo, že je můžu takhle propojit. Vyměnit kytaru za hamburger? To je prostě pecka. Prvně to šlo mimo moje chápání, pak mě to začalo strašně bavit. Doufám, že klip bude lidi bavit stejně jako mě, když jsme jej tvořili,“ říká Přemek Forejt.

Text a hudbu přímo na tělo složil Přemkovi jeho kamarád, hudebník a textař Jiří Burian, do režisérského křesla usedl Petr Dvořák, produkční stránku obstaralo studio Yo’Mama a finální podobu dostal tento fresh letní hit ve studiu Alphastudio. Společnost McDonald’s letos již jeden hudební počin vydala. Na jaře vznikl song „Žeru naši planetu“, kterou na svém Youtube uvedl písničkář Pokáč. Video, které vytvořil pro projekt Trash Patrols (úklidové čety zaměstnanců McDonald’s) čítá dnes téměř 1,5 milionu zhlédnutí.

Rozehraje svět okolo sebe

Playtronica funguje na principu vodivosti a pomocí elektřiny lidského těla dokáže rozehrát třeba právě suroviny z McDonald‘s. Zakladatel Sasha Pase popsal tento nástroj jako budoucnost technologie a rozšíření lidských možností vnímání světa kolem sebe.  Jde o poměrně jednoduchý princip. K tomu, aby člověk mohl rozehrát věci kolem sebe, jako Přemek Forejt ve zmíněném klipu, je třeba jen počítač, tablet či telefon, samozřejmě playtronica a vlastní ruce.

Prvním krokem je propojení počítače a zařízení playtronica USB kabelem a následné zacvaknutí kabelů nástroje například do rajčete nebo okurky. Posledním krokem je otevření si webu tvůrců nástroje, kde si najdete volně dostupné zvuky, které budou suroviny vydávat. Pak už není nic snazšího než se nechat unášet na vlně zvuků, kterými rozehrajete svět kolem sebe.

„Tento hudební počin nám přišel jako skvělý způsob, jak hravou a zábavnou formou ukázat kvalitu našich surovin. Nyní totiž můžeme tvrdit, že jsou tak dobré, že se na ně dá i hrát. Jak můžete sami vidět, Přemek je také dobrý zpěvák a tanečník, který se stejně jako my, nebojí pustit do něčeho takhle odvážného,“ říká Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace McDonald’s pro Českou republiku a Slovensko.

Natáčení probíhalo v restauraci McDonald‘s na Kbelské v Praze, a to přes noc, aby Přemek mohl využít prázdnou provozovnu. Slavný kuchař, známý také jako porotce populární soutěže MasterChef, se navlékl do šíleného outfitu z několika různých kabátů, ten střídal s kostýmem z žemlí a do toho si ještě na hlavě nechal udělat rapové copánky. Celkem 12 hodin trvající natáčení se neslo v dobré atmosféře, i když některé scény byly na Přemka trochu náročné. „V mrazáku už jsem si určitě někdy zazpíval, ale že tam budu natáčet klip v mínus 18 až mínus 24 stupních, to by mě nenapadlo,“ říká Forejt.   

Témata: Přemek Forejt mcdonald's