Co je to za nevhodnou prasárnu? Svět se už skutečně zbláznil, diví se Jan Kraus

Kraus, Jan

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

8. června 2018 11:35

Moderátor a bavič Jan Kraus se na úvod své pravidelné show zaměřil na kampaň MeToo, Svět se podle něj zbláznil, když už i v soutěži Miss zakázal promenádu v plavkách. Tu by prý měly nahradit jakési vědomostní testy. A to podle Krause není zrovna nejlepší nápad.

Kraus se na úvod rozpovídal o „řidičákové revoluci“. „Už si nemusíme o řidičák žádat v místě bydliště, když chcete nový nebo ho chcete prodloužit. Teď o něj můžete požádat kdekoliv, kde je radnice. A dokonce vám i dodají fotografii. Já jsem to ani nemohl přečíst, jak jsem měl slzy v očích, protože to považují za začátek něčeho, po čem dlouho volám. A ohromě mě to dojalo,“ přiznal Kraus, který ve svém pořadu opakovaně politiky vyzýval k digitalizaci státní správy.

Trošku jiná revoluce je pak podle něj kampaň MeToo. „Je to hnutí zejména americké, ale hodně se rozšiřuje po celém světě, proti tomu, jak byly ženy zneužívané. Zajímavé je, že jde hlavně o herečky zneužité především producenty. A pak zejména producentem, u kterého pak hrály. Ale to nechme jim, ať si to vyšetří. Mě vždycky někdo říká: je zajímavé, že obviňují hlavně ty bohaté. A já říkám: když obviníš chudého, proč bys to dělal? Co bys z toho měl? Že by ti dal lopatu? Co s tím?“ podivoval se moderátor.

„Ale ono nám to pokračuje a teď jsem se dočetl, že v Americe v Miss USA už nebude promenáda v plavkách. Je to asi nevhodné nebo prasárna, já už nevím. Prostě to už nebude. Půjde hlavně o to, jak uspěje v takovém vědomostním testu, čili jak bude ta Miss osobitá. A já si říkám: proč tam vůbec chodit, když už je jedno, jak vypadá a jde o to, jak je osobitá? Tak ať holky napíšou nějakou písemnou práci a někdo to může vyhodnotit. To se svět skutečně zbláznil A ženská krása je něco, co často nesouvisí s inteligencí, opravdu ne,“ smál se Kraus.

Témata: Jan Kraus Miss