U2 jsou pro Čechy dodnes výjimečným zážitkem: Byli tu...

U2

Autor: stars24.cz, ČTK

14. srpna 2022 21:38

Před 25 lety, 14. srpna 1997, vystoupila v Praze poprvé a zatím naposledy legendární irská skupina U2. Na Strahov tehdy dorazilo 70.000 až 80.000 diváků, což z akce učinilo jeden z nejvíce navštívených koncertů v ČR vůbec.

"Mohl by mi někdo vysvětlit, proč jsme nepřijeli dříve," zeptal se rozvášněného davu Bono Vox během koncertu a vzápětí si odpověděl, že by to asi bylo příliš komplikované vysvětlovat.

Gigantickou podívanou, která byla součástí turné PopMart, U2 odstartovali písní MoFo z tehdy nejnovějšího alba Pop. U pražského publika měly podle očekávání největší odezvu starší hity jako Pride (In the Name of Love), With or Without You, Bullet the Blue Sky ale i Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me z filmu o Batmanovi.

Návštěvníky svého PopMartu skupina provedla postupně boxerským ringem, létajícím talířem, diskotékou či kreslenými filmy, aby nechala koncert vyvrcholit zlatým citrónem, z něhož všichni členové sestoupili po schůdkách. Celá show byla promítána údajně na největší obrazovku na světě.

Témata: U2