Hana Hegerová se více než rok po smrti dočká pocty. Richard Müller prozradil detaily!

Obálka knihy Hana Hegerová - Královna šansonu. 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. srpna 2022 17:24

Od doby, kdy nás opustila legendární královna českého šansonu Hana Hegerová, uplynul více než rok. Chybí nejen fanouškům, ale i hudebním hvězdám, a proto se rozhodly uspořádat vzpomínkový koncert!

Zpěvák Richard Müller se rozhodl oživit legendární tvorbu Hegerové a chystá koncert s názvem Levandulová. Podle magazínu Nový čas na něm zazní takové hity jako Čerešně nebo Lásko má.

Slavný slovenský zpěvák na to navíc nebude sám. Ke spolupráci přizval přední dámy šansonu a na pódiu s ním vystoupí například Zuzana Kronerová, Zuzana Mauréry nebo Lucia Šoralová.

Asi nejpopulárnější šanson Hegerové Levandulová vznikl, stejně jako mnoho dalších písní, ze spolupráce se skladatelem Petrem Hapkou a textařem Michalem Horáčkem. Za album Potměšilý host, na kterém tento hit vyšel, dostala v roce 1992 od firmy Supraphon platinovou desku.

Hegerová zemřela 23. března 2021, půl roku před devadesátinami, sice už před dvěma dekádami oznámila odchod z pódií, publikum na ni ale nezapomnělo.

Když se v říjnu 2019 konal ve Foru Karlín koncert k Hegerové 88. narozeninám, naplnili její příznivci sál až "po strop". V prostorách upravených do divadelní podoby zazpívali největší hity z repertoáru Hany Hegerové třeba Lucie Bílá, Hana Zagorová, Lenka Filipová, Jitka Molavcová, Ondřej Ruml, Patrik Děrgel, Zuzana Kronerová, Katarína Hasprová, Jana Hubinská nebo Jana Lieskovská.

Témata: Hana Hegerová Richard Müller