Tomáš Satoranský má naději! Stane se opět hráčem roku?

Satoranský, Tomáš (basketbalista) 3

Autor: ČTK

5. srpna 2022 17:45

V sobotu vpodvečer budou v Mariánských Lázních vyhlášeni nejlepší basketbalisté uplynulé sezony. Triumf v anketě Basketbalista roku obhajuje rozehrávač Tomáš Satoranský, který může vyhrát prestižní domácí ocenění popáté za sebou a poosmé celkově.

Vyhlášení bude po loňské pauze mít opět formu slavnostního ceremoniálu. Ten se uskuteční od 17:30. V minulém roce pořadatelé galavečer kvůli tehdejším protikoronavirovým opatřením zrušili a výsledky oznámili v televizním přenosu.

Třicetiletý Satoranský patří se sedmi triumfy k rekordmanům ankety. Naposledy neuspěl v roce 2017, kdy ho porazil jeho reprezentační spoluhráč a tehdejší vítěz Evropské ligy Jan Veselý.

O dva roky starší pivot Veselý, který letos získal s Fenerbahce Istanbul svůj čtvrtý mistrovský titul a byl v Turecku vyhlášen nejlepším hráčem finálové série, bude pro Satoranského opět hlavním konkurentem. Bez šancí nemusí být ani dvaadvacetiletý Vít Krejčí, který absolvoval první sezonu v NBA v dresu Oklahomy Thunder.

Úřadující šampion Satoranský ukončil v létě šestileté působení v NBA. V úvodu sezony hájil dres New Orleans Pelicans, po několika výměnách dohrál ročník ve Washingtonu Wizards. Poté co mu v zámoří skončila smlouva, vrátil se do Barcelony, kde působil také v letech 2014-2016.

Témata: Tomáš Satoranský (basketbalista)