Jiří Babica a Zdeněk Pohlreich: Hádka dvou slavných kuchařů! Padala slova o rozbití huby!

Jiří Babica, autor: Luděk Kovář – ludek@kovar.biz 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. července 2022 17:49

Ačkoliv by se mohlo zdát, že mezi "televizními kuchaři" panuje vzájemný respekt a solidarita, ne vždy tomu tak je. Známý kuchař Jiří Babica se důrazně ohradil proti Zdeňkovi Pohlreichovi, kterého mimo jiné označuje za důvod, proč si z něj část lidí dělá srandu.

Jiří Babica patří mezi nejznámější české kuchaře, více než svým vařením se ale možná proslavil některými hláškami. Například "když nemáte toto, dejte tam toto". On sám ale tvrdí, že tuto větu použil prakticky jen jednou, a mezi lidmi se uchytila až poté, co ji v pořadu Ano, šéfe! zparodoval Zdeněk Pohlreich.

Prozradil to v talk show Mr. Kubelík show, kde také uvedl, že se s Pohlreichem osobně nesetkal. "Jinak bych ho asi hned praštil. Ať se mi vyhejbá," dodal Babica.

Podotkl, že je velmi důležité, pro jakou cílovou skupinu kdo vaří. Zatímco on se snaží lidem ukázat recepty, které si mohou ukuchtit doma, Pohlreich se soustřeďuje na jinou cílovku.

"Mám stejnou gastronomii, co má on. Zatímco já dělal deset let v Alcronu, panáček dělal v restauracích a v Praze 1. Pro mě jsou cílová skupina domácnosti, aby si lidé vařili sami doma. On ať si to dělá pro restaurace, ale ať nenapadá, ať si nedělá srandu a kr*tény. Namyšlenec," dodal.

Dodal, že Pohlreich urážel všechny lidi, kteří se na něj dívali. "Když viděli, že se na mě kouká milion a půl lidí, tak hned s pandou (Roman Vaněk, pozn. red.) rozjeli obrovský "co jsem já za kr*téna". Kdybych nebyl já, tak skočili po Klucích v akci," dodal Babica.

Z rozhovoru je překvapivě patrné, že Pohlreich Babicu nijak zvlášť nezajímá, a navzdory vzájemnému nesváru to očividně platí i obráceně. "Vůbec nevím, co ho trápí. Nesleduju to a nemám k tomu co říct. Zřejmě to bude stát na nějakých televizních reprízách. Ale tohle je opravdu stoletá historie," zareagoval pro extra.cz Pohlreich na Babicova slova.

Dodal, že ho takové věci už nezajímají a pokud by mu chtěl Babica "rozbít hubu", tak by se mu to prý mohlo povést. "Je pravda, že jsem o něm neřekl hezký věci, tak se mu ani nedivím," přiznal televizní Šéf.

Témata: Jiří Babica Zdeněk Pohlreich