Jiří Krampol slaví 84. narozeniny a bilancuje: Bude dokument!

Jiří Krampol přestavil chystaný dokument Život je sranda. 7

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

11. července 2022 9:19

Život je sranda! To tvrdí herec, dabér a moderátor Jiří Krampol, který v pondělí 11. července slaví své úctyhodné 84. narozeniny. Přesně tak se jmenuje jeho životní dokument režiséra a producenta Zdeňka Kováře. Snímek, jehož vznik prezentovat herec s týmem o víkendu v Praze, bude mít premiéru 1. září.

Přestože život Jiřího Krampola rozhodně nebyl (vždy jen) „žádnou srandou“, snažil se vždycky a snaží překonat i smutné chvíle humorem a prací... Ostatně zvláště poslední dva roky, kdy přišel o svou manželku Hanku nebo prodělal zdravotní komplikace, jsou toho důkazem. A v podobném duchu, s nadějí, humorem, nadsázkou, vzpomínkami jak na osobní, tak profesní zážitky a prožitky, se dokument o Jiřím Krampolovi nese.

„Vznik toho dokumentu nebyl vůbec jednoduchý, ale jsem moc rád, že vznikl a zažili jsme toho hodně: od letu vrtulníkem, přes jízdu kočárem, ve sporťáku, střelbou na střelnici, až po další situace... A bavilo mně to, užíval jsem si to. Někdy to štáb se mnou neměl lehký, ale já jim taky neřekl, že budou mít,“ svěřil se s úsměvem herec na tiskovce v restauraci U Čejpů. Zde také dostal narozeninový dort, který spolu s herečkou Kateřinou Bláhovou a režisérem Zdeňkem Kovářem společně rozkrojili.

Dokument, který Jiřího Krampola zachycuje v mnohém tak, jak jej běžní diváci neznají, má svou průvodkyni. Tou je právě mladá atraktivní herečka Kateřina Bláhová. Všechny jistě pobaví i některé Krampolovi odpovědi.

Například na otázku, zda Jiří někdy hrál prince, slavný československý herec s vtipem sobě vlastním odpovídá: „Prince? Už jste někdy v životě viděla prince, kterej má nos jak otvírák na lečo…?“ Podobných hlášek je v chystaném dokumentu nepočítaně.

„Ty tak nějak k Jirkovi patří. Spolupráce s ním byla skvělá, byl to takový velký mejdan. Samozřejmě, že byly i složitosti, komplikace, ale u čeho nejsou? A pak, já jsem především rád, že jsme to ve zdraví, i v tom psychickém všichni přežili a snad se dožijeme premiéry,“ dodal s vtipem i režisér a producent Zdeněk Kovář.

Součástí dokumentárního filmu budou nejenom ukázky z mnoha filmů, v nichž Jiří Krampol za svou dosavadní kariéru hrál, ale i některé ´hrané´ sekvence, které pro potřeby díla vznikly.

A co o hereckém bardovi prozradili jeho kolegové a přátelé, jako třeba Jiří Suchý, Uršula Kluková, Karlos Vémola, Natálie Grossová nebo Miloš Smiedberger? Na to si musí diváci počkat do kina či do televize, kam filmový dokument směřuje.

Témata: Jiří Krampol