Iva Janžurová ve Varech: Po znělce i premiéra. Nad touto rolí hodně přemýšlela!

Iva Janžurová a Sabina Remundová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. července 2022 11:41

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech se blíží ke konci. K velkým postavám letos patřila Iva Janžurová, zahrála si ve znělce i v jednom z nově uvedených filmů. Nad rolí v něm ale hodně přemýšlela. Proč?

Janžurová je s letošním ročníkem festivalu spjata i díky nové znělce, jejíž ústřední postavou se stala. Sama na filmovou přehlídku v lázeňském městě zavítala ve středu se svým novým filmem.

Jde o snímek Velká premiéra režiséra Miroslava Krobota, který byl divákům představen v hotelu Thermal. Legendární herečka v něm ztvárnila jednu z hlavních rolí po boku Pavla Šimčíka, jenž hraje herce Pavla Šnajdra, který dostává nabídku zrežírovat představení v Olomouci, kde jej čeká milovaná babička v podání Janžurové.

Moderátor publiku v Karlových Varech ozřejmil, že její role může být pro mnohé z nich překvapivá. Není tajemstvím, že ona sama váhala nad tím, zda nabídku přijme.

Postava Janžurové totiž má Touretteův syndrom, což je onemocnění projevující se pohybovými a zvukovými tiky, mimo jiné i vykřikováním vulgarismů. 

Témata: Iva Janžurová Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)