Češi jsou agresivní magoři! útočí ochrnutý moderátor Jančařík

Michal Jančařík

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. června 2018 8:32

Někdejší moderátor počasí Michal Jančařík tvrdí, že Češi jsou magoři. Projevuje se to podle něj například na silnicích, ale i jinde!

Jančařík skončil na vozíčku před dvěma lety, kdy mu po transplantaci ledviny praskla céva v páteři a zůstal nepohyblivý. Přesto se nikdy nevzdal a každým dnem bojoval za to, aby se mohl opět vrátit do normálního života.

Pochvaluje si zejména řízení, které se musel znovu naučit. Je to pro něj svoboda. "Když jsem jel poprvé sám autem, zpíval jsem si. Měl jsem euforickou náladu a pro člověka v mé situaci je to obrovský průlom k samostatnosti,“ uvedl v pořadu Nova stars.

Tvrdí o sobě, že býval dobrý řidič a najezdil stovky tisíc kilometrů. Musel ale začít od začátku. "Nezdá se to, ale bez nohou a zažitých věcí je člověk zase jako v autoškole. Jezdí opatrně a musí přemýšlet, co dělá,“ podotkl.

Počátky prý byly velmi náročné a neulehčovali mu to ani řidiči ostatních vozidel. "Zapomněl jsem, jak to na silnicích vypadá a co se děje za šílenosti. Dříve jsem to bral jako normální věc, ale člověk si to neuvědomuje. Pak jsem si ale uvědomil, že jsme národ magorů,“ dodal.

Podle něj jsou Češi agresivní nejen za volantem, ale i například na sociálních sítích. "Připomíná mi to diskuze na Facebooku," dodal.

Témata: Michal Jančařík